Tjurruset

Söndag Den 20/9 - 08
Tjurruset , En av Karlstads största tävlingar . Sträckan mäter ca 10 km .  Tävlingen iår var riktigt jobbig. De som var med fick verkligen känna på en tuff och suverän tävling . Det värsta som jag tyckte på tävlingen var en ca 1 km lång myr , Varje steg man tog sjönk man ner till knäna . Jag som väger så lite fick en liten fördel med myren .

Vinnaren var Per Jacobsen, Han gick i mål på tiden 42:47 och kunde därmed inteckna sin 9:e Tjur Ruset-seger. Tävlingen var väldigt lyckad och detta var den 17:e upplagan om jag inte tar fel . Detta års bana är en blandning av Svårsprungen terräng , Hinder , Backar , en myr och självklart de roligaste , Vattenhinder. För min del passar denna svårsprungna terrängen inte så jätte bra . Men denna tävlingen är ett måste i fortsättningen för dom som gillar hårda och tuffa tävlingar.

Kalvruset, Gick också denna dag , Jag sprang den dock inte men flera av mina vänner sprang den , Banan innehåller ungefär samma jobbiga hinder som Tjurruset , Banan brukar vara ca 2.5 km och åldrar från 14 & neråt får delta.

Lagtävlingen i Kalvruset, Mina vänner från Kils OK gjorde bra ifrån sig .  Tyvärr så fick inte 94 - 96: orna ihop något lag . Men för 97 - Neråt gick det bra för.  Dom slutade på en 4 plats och de hade inte fått ihop något lag om inte 5:åriga Anton Uller hade ställt upp , För att vara 5 år gjorde han riktigt bra ifrån sig. Han sprang den jobbiga banan på 21.45 .

Viktor kämpar sig fram vid sista vattenhinderet på Kalvruset
I bilden ser ni Viktor Skoog som kämpar sig fram vid sista vatten hindret på Kalvruset
Viktor har nr. 2113 för er som undrar.

Anton Nilsson

RSS 2.0