Relax, take it easy

Morgonpasset igår, Onsdag, gick ju helt okej! Vanliga rundan på ca 7km slutade efter 1.5km.
Direkt när jag gav mig ut på morgonjoggen så kände jag av att något inte stämde från första löpsteget. Tror det är problem med någon muskel eller möjligtvis någon infektion vid revbenen eller liknande, kändes bättre idag men ännu inte helt okej. Det hugger/värker till i bröstet runt hjärtat när jag rör på överkroppen, springa, hoppa, böja mig ner osv. Just idag är det väldigt lindrigt men igår på joggen var det smärta vid varje löpsteg, men andningen var nog det jobbigaste. Jag brukar ha kontrollerad andning när jag springer och det hörs inte så mycket när jag flåsar men igår hördes varje andetag kraftigt blandat med plågsamma "aaah" läten och så slängde jag relativt mycket med kroppen, ingen vacker syn!
 
Vågar mig inte på morgonjogg idag utan tar det lugnt och gör lite jobb och sysslor hemma istället, ska nog ta mig ut på en liten tur på eftermiddagen bara för att känna efter, jag utgår från ett enkelt litet hopp, gör det ont när jag hoppar så antar jag att det gör lika ont att springa, gör det inte ont så är det bara att köra på och känna av hur kroppen mår.
 
Bara för att få pricken över i:et också, jag besväras även av lite känningar av hälsporre, kör numera med lätt tejpad fot. Tur att man har en pappa som har koll på det där med fotbesvär :)
För övrigt mår jag finfint och de träningspass jag kunnat utföra utan besvär har gått bra även om jag haft en mindre sjukperiod ett tag. Vila sig i form har funkat bra inför vissa tävlingar, men det får definitivt inte bli en vana. Klarar jag motgångar får jag bara ett starkare självförtroende. Optimistisk som jag är så är jag anmäld till 1000m på Lördag, men jag kör välidgt ofta utifrån hur kroppen känner sig, så känner jag minsta känning så står jag över detta loppet också.
 
Målet för nästa år är ju självklart VM i Halvmaraton i slutet av Mars, men tills dess får jag fokusera på att hålla mig hel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V.51

Den 16 December - 22 December 2013
 

Måndag:
FM: Distans, 5km
EM: Distans, 14.5km

Tisdag:
FM: Vila
EM: Intervaller, 5x800m + 3x800m Totalt: 12.4km
(Tider: 2:29, 2:28, 2:30, 2:28, 2:28, Vila en intervall, 2:26, 2:27, 2:29)

Onsdag:
FM: Distans, 1.5km (Se inlägg)
EM: Distans, 16.1km + lite styrka

Torsdag:
FM:
EM:

Fredag:
FM:
EM:

Lördag:
FM:
EM:

Söndag:
FM:

Totalt:
 
Kommentar:

V.50

Den 9 December - 15 December 2013
 

Måndag:
FM: Distans, 6.5km
EM: Vila

Tisdag:
FM: Vila
EM: Lätt styrka

Onsdag:
FM: Vila
EM: Distans, 16km + Styrka

Torsdag:
FM: Distans, 11.4km
EM: Vila (Elitaktiv-träff)

Fredag:
FM: Vila
EM: Styrka

Lördag:
FM: Distans, 10km + styrka
EM: Intervaller, 4x6min (3:31, 3:31, 3:34, 3:45) Totalt: 18.6km

Söndag:
FM: Distans, 21.2km

Totalt: 83,7km
 
Kommentar: Började veckan som halvsjuk och ville inte bli sjuk innan Elitträffen, efter dålig mängd tidigare 2 veckor så var jag sliten och tung i benen under helgen så planen på Lördagens intervaller var 6x6min men jag fick bryta efter 4 stycken.

V.49

Den 2 December - 8 December 2013
 

Måndag:
FM: Vila
EM: Vila

Tisdag:
FM: Vila
EM: Lätt styrka

Onsdag:
FM: Vila
EM: Distans, 11.3km + Styrka

Torsdag:
FM: Vila
EM: Distans, 10km

Fredag:
FM: Vila
EM: Styrka

Lördag:
FM: Distans, 10km
EM: Vila

Söndag:
FM: Styrka

Totalt: 31.3km
 
Kommentar: Alla veckor går inte riktigt som man vill, blev mest styrkepass denna veckan och försöka hålla kroppen i skick.

V.48

Dubbel-uppdatering kommer här nu då jag varit så seg och omotiverad att uppdatera!
 
Den 25 November - 1 December 2013
 

Måndag:
FM: Vila
EM: Distans, 15.5km + styrka

Tisdag:
FM: Distans, 6.9km
EM: Intervaller, 7x1.37km Totalt: 14,8km

Onsdag:
FM: Vila
EM: Distans, 12.4km + Styrka

Torsdag:
FM: Vila
EM: Distans, 18.9km

Fredag:
FM: Vila (Börjar känna av halsont på morgon)
EM: Vila

Lördag:
FM: Vila
EM: Lätt styrka

Söndag:
FM: Vila

Totalt: 68,5km

Dålig uppdatering och dåligt med träning

Har först och främst besvärats av träningsvärk vid bröstet, närmare bestämt fogen. Så när jag tagit djupa andetag så har det tryckt och värkt något fruktansvärt då och då. Beslutade för att ta det lite lugnare och nu tydligen har jag en mindre förkylning på gång med smått ont i halsen på morgonen och rethosta. Blir att ta det lugnt och återkomma helt återställd. Förra veckans träning kommer upp så småningom.

RSS 2.0