Träningsläger, Teneriffa Dag 6

7 grader.. molnigt.. blött.. blåsigt.. nedför.. dubbelt så varmt.. uppför.. dubbelt så jobbigt.. tempoökning.
 
Detta var alltså en snabb genomgång på dagens FM-pass. Vi åkte upp till La Esperanza och sprang i bergen på runt 1100m-1500m höjd. När vi åkte upp var vädret fint och solen lyste, men när vi närmade oss berget och kom upp till samma höjd som molnen var, så mulnade det till rejält och temperaturen sjönk till 7 grader. Det kom även regndroppar från träden och blåste rejäla och kalla vindar. Inget drömväder direkt, men luften var skön, eller ja, jobbig luft p.g.a. den höga höjden, men mycket syre i luften i alla fall.
 
Första biten gick bara nedför hur långt som helst. Har för mig att vi startade på ca 1450m och vi tog oss ner till ca 1100m. Där blev det genast varmare och solen tittade fram. Men att vi tog oss så långt neråt betyder ju att vi var tvungna att ta oss lika långt uppåt för att komma till bilen. Så sista halvan var bara uppåt, uppåt, uppåt, lätt nedför, uppåt, nedför till bilen. Sjukt jobbigt och dessutom så gjorde vi en tempoökning sista uppförslöpningen.
Sen på hemvägen så var vi tvungna att ta något och äta, men de flesta ställen hade siesta och var stängda. Började luta väldigt mycket åt McDonalds... hur fattigt är inte det?... åker till Spanien för att äta på McDonalds, haha.
Sören hittade dock en pizzeria som vi åt på. Tog pizzorna med oss och slog oss ner på en bänk.
 
Sen drog vi oss tillbaka till hotellet, gick ner till poolen, solade och badade lite och bara njöt och återhämtade oss. EM-passet blev en lugnare pass för min del, så det uppvärmningsrundan på 4,6km till stadion, sedan lite styrka och jogg hemåt.
 
Imorgon blir en intressant dag, vi ska nämligen bestiga Teide vilket blir första bergsbestigningen för min del.
 
 
-
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0