Träningsläger, Teneriffa Dag 2

Igår var vi uppe i bergen på 1600m höjd och körde ett långpass på 32,5km. Vi höll ett lugnt och fint tempo, njöt ordentligt av utsikten och vädret var helt underbart. Solen lyste men vi var ju såpass högt uppe så det var kyligare och vinden svalkade.
Vi hade med oss en karta som vi sprang efter, men den var tydligen rätt dåligt uppdaterad med alla vandringsleder och mountainbike-banor. Hur som helst så tog vi oss till en väg där vi trodde att vi hade koll på vart vi var och bara följde den. Vi hade tänkt köra 15km bortåt och sedan vända. Men på kartan så skulle vi strax närma oss en rastplats så Anders var riktigt sugen på att kolla om vi var rätt, så vi fortsatte runt nästa bergskrök, men där var ingenting, så då kollade vi runt nästa krök, men där var det ingenting heller. Tillslut tog nyfikenheten slut och vi vände hemåt efter ca 16km.
 
Vi såg väldigt otroligt fina saker när vi sprang, sånt man inte skulle sett hemma i Sverige, vi sprang igenom två klimatzoner tror jag, ena där inget grönt växte alls, bara torka och sand. Sen kom vi in på en annan klimatzon där det direkt kom massa gröna växter runtom oss, sen sista klimatzonen högst upp på Teide där det är snö, besökte vi inte. Men dit ska vi på Tisdag och bestiga Teide som är  ca 3,700m högt. Ska bli riktigt kul!
Kommer bli kul med höghöjdsträning, när vi sprang på 1600m började man känna lite när man sprang uppför, men Teide är ju ändå mer än dubbelt så högt. Så det kommer bli jobbigt med andningen, men jag längtar ändå.
 
Här kommer lite bilder från gårdagen och vårt långpass i bergen.
 
 
-

Kommentarer
Postat av: mamma

är det inte dags för en klippning. puss

fina bilder

Svar: jo då, men än har det gått bra :)
Anton Nilsson

2013-02-01 @ 16:24:25
Postat av: Pappa

Du vet väl att mamma alltid har rätt. Ifrågasätt aldrig!!

Svar: äsch, ta det lite lugnt ;)har klippt mig nu, så nu kan ni sluta tjata :D
Anton Nilsson

2013-02-01 @ 20:22:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0