Träningsläger, Teneriffa Dag 7, Teide!

Scirocco eller Caliman-vindar från Sahara blåste in över Teneriffa idag, det var vind på 10m/s och hela staden var dimmig. Direkt när vi gick ut på morgonpasset så blåste palmerna rejält. Vi försökte undvika att springa i motvind eftersom det knappt gick ta sig framåt. Vi sprang vår uppvärmningsrunda och sedan ner till stranden. Vi kom ner till stranden, men eftersom det blåste så mycket så körde vi längs strandpromenaden istället. Passet blev 10.67km så det var en fin morgonrunda innan vi begav oss iväg till Teide för att ta oss upp till toppen på 3.718m.

 

Vädret skulle vara ca 10 grader vid foten av backen och 0 grader vid toppen. Men när vi kom dit var det ca 16 grader, så det var varmare än beräknat. Alltså förmodligen varmare på toppen än 0 grader, så startklädseln blev kortbyxor och kortärmad, min kamera och en ryggsäck. Vi höll ett bra tempo till en början, sedan så ville Sören snabba på det hela och stack iväg, medan jag och Anders höll samma tempo uppför, vi njöt lite av utsikten, pratade lite, fotade lite och tog lite pauser. Men det var sjukt jobbigt att hela tiden klättra uppåt, så varje liten platt eller nedförslutning var helt underbar. Solen låg på ordentligt och det blev sjukt varmt. Vi träffade en tysk dam ungefär efter 2km gång, och hon började ifrågasätta vår klädsel, vårt sko-val och vår packning. Frågor som: ”How much water do you have?”, ”Do you have boots?”, “Are you gonna stay there over the night?” och liknande frågor började hon ställa. Hon trodde väl antagligen att det skulle ta 4-5h som är beräknad tid till toppen. Men det visade sig att vi tog oss upp de 1.300 höjdmetrarna på 2 timmar och 15 minuter.

 

Väl uppe på toppen och hela vägen upp för vulkanen så var det sjukt vacker utsikt. Går inte beskriva med ord och bilder får verkligen inte samma upplevelse. Man måste vara på plats för att kunna njuta av det underbara. Kändes skönt att ha fått det gjort och stå på den tredje största vulkanen i världen.

 

På nedvägen tog vi kabinen ner, väl nere på marken sprang jag och Anders och hämtade bilen som stod 2.8km bort. Vi reste hemåt och packade upp, tvättade kläder, åt mat och sedan tog ett dopp i poolen. Eller jag tog ett dopp, Anders simmade. Sen gick vi upp, duscha, bytte om och sen gick vi och åt middag. Benen mår faktiskt fint nu, men det återstår att se imorgon hur de mår.

 
-
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0