Kraftprovet

Den 19 Juli 2013 - Kraftprovet, 11.6km
 
 

Inför loppet:

Jag var ute på en morgonjogg idag, ca 3km och det kändes väldigt bra, benen var lätt och fina och backarna kändes lätta. Det kan bero på all slalombacksträning och förhoppningsvis är formen god också. Jag kom 37a förra året och spänner bågen till i år och satsar på en topp 20 placering.

 

Jag anser att det skulle kunna vara möjligt om jag prickar rätt dag och formen är god. Med tanke på mina enorma förbättringar på stadsloppet där jag kom 9:a i år och på 50:e plats förra året, så hoppas jag att jag lyckas prestera bättre även på kraftprovet. Dock så känner jag nu att solen kommer vara på sitt absolut gladaste humör idag, så förmodligen kommer det bli sjukt varmt. Vätskekontroll finns efter 4.5km och efter 8km, vilket är rejält långt mellanrum. Vanligtvis brukar det vara varje 3km-passering, men optimalt skulle jag helst vilja ha varannan kilometer.

 

Det är bara att köra på nu idag och göra sitt bästa, vill inte gå in i väggen eller kollapsa i alla fall. Förra årets tid 44:22 är en tid jag gärna vill slå och har goda chanser att göra det. Det gäller bara att hålla huvudet kallt och ta det lugnt i början, den första kilometern är jobbig och uppför. Förra året sprang jag 30s långsammare än året innan, men det resulterade i 2.5minut snabbare tid.


 Efter loppet:

 

Så jäkla glad just nu, allt gick hur lyckat som helst, älskar såna här dagar!

 

Kände mig lite seg på uppvärmningen, men jag tror det mest beror på att vi har suttit i bilen hela vägen ner till Trollhättan. Körde uppvärmning på 4.76km vilket kändes väldigt optimalt för min del, jag hann få ur segheten och jag började få ett lätt löpsteg. Träffade Sara Holmgren vid uppvärmningen och vi pratade lite hur vi skulle lägga upp det. Själv så går jag sällan efter tider utan mest utifrån hur kroppen mår, så jag hade tyvärr inget speciellt att berätta. Väl på startplatsen så stod jag längst fram eftersom jag gick till funktionärerna och bad om att få Elit seeda mig så jag fick starta i Elitledet. Med min tid 34:18 på stadsloppet hade jag klarat kvalifikationerna för att få starta främst. Men som vanligt, när man står i elitledet så får man en viss press på sig, man vet att man måste prestera. När startskottet gick så gick jag ut i lagom fart, jag valde att försöka hålla tillbaka så gott det går och det lyckades till en viss del. Vid första kilometern så låg jag på ungefär 3:30, så det var lite snabbare än jag egentligen velat ha. Nu började en bra stigning uppåt och jag låg väldigt kontrollerat hela stigningen. När backen väl började plana ut så ökade jag tempot och gick enkelt om de 5 framförvarande löparna, uppe på platten så höll jag ett bra, högt och kontrollerat tempo och kände att jag hade massvis med energi kvar.

 

Strax före 5km så går man upp till högsta punkten på berget för att sedan få en ordentlig utförslöpning på ca 700m ända ner till fallet. När vi kom till bron där all publik stod, var jag helt ensam och då kände jag mig riktigt stark och glad, alla som jublade och hejade vid bron, hejade fram mig då, eftersom ingen annan fanns i närheten. Det var verkligen sjukt mäktigt och skön känsla. Efter vi hade nått ner till lägsta punkten så kom vi in på en stig, ”kärlekens stig”, där hade jag riktigt fräscha ben och jag ökade farten. Jag plockade rätt snabbt in ryggarna som var framför och gick om dom relativt lätt i terrängpartiet. Gled förbi 3 löpare i ett svep och sprang ifrån dom lika snabbt, just i terrängen och när jag öppnat så lugnt och fint kände jag att ingen kunde slå mig. Vi kom fram till slussarna och jag fick syn på Cecilia Kleists rygg vilket verkligen motiverade mig eftersom jag och Cecilia alltid slåss om att komma först. Jag hade öppnat så taktiskt att jag hade ett ordentligt bra tryck i steget sista delen av loppet där man i vissa fall kan vara så seg att man ”trampar luft”.

 

Vid 9.5km passerade jag Cecilia och vi delade några ord med varandra, dock så kunde hon inte hänga med i mitt höga tempo i terrängen. Jag fick genast en ny rygg framför och visste att jag var lite snabbare, vid 10.8km gled jag även förbi denne löparen och nu återstod endast upploppet. Väl inne på upploppet såg jag ytterligare 3 löpare vilket jag visste låg utom räckhåll för mig. Jag kom i mål på tiden 41:35 och på plats 19. Alltså klarade jag mitt mål!

 

Cecilia tappade inte så mycket på mig i slutet och hamnade på 41:51, vilket resulterade i en 2:a plats i damklassen, 1:39 efter segrande Isabellah Andersson som hamnade på 40:12.


 

Sammanfattning:

 

Total Distans: 18.16km

 

Det var varmt, benen var sega, men jag är i riktigt god form. När jag väl är i form så finns det inga hinder. Jag kan verkligen överraska rejält, stadsloppet blev en riktig framgång och även kraftprovet.

 

Förra året hade jag 44:22 och i år hade jag 41:35. Alltså en förbättring med 2:47, vilket är riktigt grymt på denna banan också. Allt flöt på som det ska och jag är riktigt nöjd. Även om jag inte fick gå upp på priscermonin så har jag fortfarande några år på mig. Eftersom alla som var före mig var äldre än mig, så gynnar det ju mig inför nästa år när vi alla är ett år äldre!

 

Vi var 4 götister på plats och alla sprang riktigt bra. Här kommer lite resultat.

 

Herrar

1. Musael Tenesghen Hälle IF 35:09  
2. Saghet Kipchirchir-Kiporir Gotanet Mobil 35:14  
3. Öystein Sylta SK Vidar 35:44  
4. Adil Bouafit Hässelby SK 36:22  
5. Dismas Ewet Lotira Kenya 37:27  
6. Patrik Andersson Hälle IF 37:39  
...        
9. Henry Gross Hässelby SK 39:07  
...        
15. Conny Wass Springåmål 40:43  
...        
19. Anton Nilsson IF Göta Karlstad 41:35  
...        
32. Henrik Olsson IF Göta Karlstad 44.25  
...        
34. Fredrik Eriksson IF Göta Karlstad 44.38  
...        
42. Johan Sandström Trollhättans SOK 45.12  
...
44.
 
Lars Olsson
 
IF Göta Karlstad
 
45.20
 
 
 
 
Damer
 
 
1. Isabellah Andersson Hässelby SK 40:12  
2. Cecilia Kleist IK Akele 41:51  
3. Marthe Katrine Myhre SK Vidar 42:48  
...        
6. Sara Holmgren Sävedalens AIK 44:50  
...        
16. Sigrid Josefsson Nilivaara IS 51:26  
         
         
         
         
         
         
         
         
         
 
För alla resultat: KLICKA HÄR
 
och här kommer lite bilder!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0